Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Belgegeçer : 0
WEB http://tarsusmakifersoy.meb.k12.tr
Adres : Gazipaşa Mahallesi 1975 Sokak No6 TARSUS/ MERSİN
VİZYON : Toplumların mutluluğunu sağlamanın, cehaleti ortadan kaldırmanın ve demokratik bir toplum olmanın ancak kendi bireylerince sağlanabileceğine; bu nedenle de insan için gösterilecek en önemli çabanın eğitim olduğuna inanıyoruz.Biz her çocuğun içinde, onun özgür, çok yönlü ve bütün bir birey olarak yetişmesini sağlayacak değerler olduğuna inanıyoruz. Sonuç olarak Okulumuz, kendi kendini yönetebilen, mantıklı düşünebilen, yaratıcı düşünceye sahip, araştıran, sorgulayan, öğrenmeyi davranış haline getirmiş öğrenciler yetiştirmenin yanı sıra sınırların ortadan kalktığı bir dünya ortamında ihtiyaç duyabileceği hayat becerilerine sahip, kendini ve çevresini değiştirebilecek güçlü karakterler yetiştirmeyi vizyon olarak belirlemiştir.
MİSYON : Öğrencilerine 5.sınıftan 8. sınıfa kadar, geleceğin iş dünyasının ve küreselleşen toplumunun sağlıklı ve pozitif katılımcıları olmaları için gereken yetenek, bilgi, beceri ve ahlaki değerleri en üst düzeyde kazandırmayı; öğrencilerin bireysel yeteneklerini geliştirmek, sınıf tecrübelerini günlük hayata aktarmayı öğretmek için yenilikçi metotları ve teknolojiyi kullanarak onları eleştirisel düşünen, ömür boyu öğrenmeye devam eden, yerel, ulusal ve uluslararası platformlarda bilgili katılımcılar haline getirmeyi, İleri eğitim düzeylerine ulaşılabilecek merak ve aydınlıkta; yaşamdaki değişimleri kolayca karşılayabilecek eğitim ve birikimi yakalamış insanlar yetiştirmeyi, ulusal ve evrensel değerleri, birikimleri kavrayan ve onlara katkıda bulunan; değişim ve gelişime açık; Atatürk ilkelerine bağlı; laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen; kendine güvenli; çevresine saygılı; yaratıcı, özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmeyi, amaçlamaktadır.
BAŞARILAR : 0
Servis :
Ulaşım : Dolmuş
Yerleşim Yeri : Gazipaşa Mahallesi 1975 Sokak No:6 TARSUS/ MERSİN
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine 45 km, İlçe merkezine 3 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :